Logo-Inspirant
Logo-Inspirant
Contact

Inclusieve zomerbar Bar Bol'Art. 

Inspirant in ‘t dorp lanceert deze zomer een inclusieve zomerbar waar mensen met een verstandelijke beperking verantwoordelijk zijn voor de bediening. “Door te focussen op de talenten en niet op de beperkingen, laten we onze mensen groeien. Met Bar Bol’Art krijgen onze volwassenen de kans om nieuwe vaardigheden te leren, sociale interacties aan te gaan en een gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen binnen een veilige en gekende omgeving”, vertelt Sandra Snick, vestigingsverantwoordelijke van Inspirant in ’t dorp.

 

Een zomerbar met een verhaal.

Bar Bol'Art Inspirant 1 -  - Inclusieve zomerbar Bar Bol'Art

De naam van de pop-up bar kent een knipoog naar De Bollaard, één van de locaties van onze creatieve ateliers voor onze volwassenenwerking en waar ook de inclusieve zomerbar zal plaatsvinden. Creativiteit, inclusiviteit en beleving is de draad van ons verhaal”, vertelt Sandra.

 “Het is niet zo maar een bar, maar een kunst- en belevingsbar. Elk schooljaar gaat een grote groep zorggebruikers naar Westhoek Academie Koksijde om creatief bezig te zijn. De kunstwerken gemaakt doorheen het jaar worden eerst tentoongesteld door het WAK en daarna vrijgegeven aan onze bewoners die te bewonderen zullen zijn in onze zomerbar. Decoratie, aankleding en gebak worden door onze verschillende creatieve ateliers verzorgd. Van het maken van keramische potjes tot het bakken van koekjes. Een team van enthousiaste medewerkers en zorggebruikers staan klaar om jullie te verwelkomen in Bar Bol’Art”, glimlacht Sandra.

 

 

 

Méér dan een zomerbar.

Bar Bol'Art inspirant 3 -  - Inclusieve zomerbar Bar Bol'Art

In de zomer kan je in Bar Bol’Art ook verschillende creatieve workshops volgen! 

  • 03/07/24: snoeptaart maken |  €15 

We maken zelf onze taart. Daarna werken we de taart af met keuze uit allerlei snoepjes. Vermeld bij inschrijving de leeftijd van het kind. Kinderen tot en met 6 jaar kunnen deelnemen in gezelschap van een ouder, grootouder, begeleider. De deelnameprijs is inclusief drankje, ijsje en eigen gecreëerde snoeptaart. We starten om 14 uur.

  • 11/07/24: workshop vilten |  €15 

We maken een decoratiestuk uit vilt. De workshop start om 19 uur tot 21 uur.

  • 07/08/24: mocktails maken |  €10

Mocktail o' clock! De workshop start om 14 uur tot 15.30 uur. 

  • 8/08/24: bloemschikken |  €45 

We maken een basis van gedroogde materialen die blijvend is en verse bloemen die steeds vervangen kunnen worden. We starten om 19 uur. 

Wat meebrengen? 

  • tafelbescherming
  • snoeischaar, schaar en kniptang
  • warme lijmpistool en patronen (ter plaatse ook  enkele beschikbaar)
  • vod 

 

Contactpersoon workshops 

Voor meer informatie en/of inschrijving kan je terecht bij: nathalie.coucke@inspirant.be
 

 

 

Een buitengewoon warm onthaal.

Bar Bol'Art Inspirant 5 -  - Inclusieve zomerbar Bar Bol'Art

Bar Bol’Art opent op 29 juni '24 de deuren. Onze zomerbar is van woensdag t/m zaterdag open van 13.30-18.00 uur. Adres? Hof ter Hillestraat 1, 8670 Oostduinkerke. Ambassadeurs Jason en Joke van Inspirant in ’t dorp kijken er naar uit om jullie te verwelkomen! Kom langs én steun ons buitengewoon fantastisch project.